Receptbeskrivning
Kycklinggratäng med mozarella, salami och spenat
Ingredienser
för
Beskrivning
Kycklinggratäng med mozarella, spenat, salami mm.
1kg kycklingfiléer
100g soltorkade tomater
150g bladspenat (påse)
80g milanosalami
8st delade körsbärstomater
3 kulor mozzarella (a 125 g)
2dl grädde
2dl creme fraiche
100g naturell färskost
3st klyftor vitlök, finhackade
3msk kycklingfond
1/2msk soja
salt, peppar
smör att steka i
Sätt ugnen på 225 gr.
Skär kycklingen i strimlor (inte för små) och stek i smör på hög värme så de får färg, salta och peppra. Lägg över i ugnsform.
Strimla salami, soltorkade tomater och blanda i med kycklingen och bladspenat. Lägg i de halverade tomaterna. Skiva mozzarellan och lägg över.
Koka upp creme fraiche, grädde och färskost, vispa ihop med vitlök, fond, soja och smaka av med lite salt & peppar.
Ställ in i ugnen i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg och osten smält.
1kg kycklingfiléer
100g soltorkade tomater
150g bladspenat (påse)
80g milanosalami
8st delade körsbärstomater
3 kulor mozzarella (a 125 g)
2dl grädde
2dl creme fraiche
100g naturell färskost
3st klyftor vitlök, finhackade
3msk kycklingfond
1/2msk soja
salt, peppar
smör att steka i
Sätt ugnen på 225 gr.
Skär kycklingen i strimlor (inte för små) och stek i smör på hög värme så de får färg, salta och peppra. Lägg över i ugnsform.
Strimla salami, soltorkade tomater och blanda i med kycklingen och bladspenat. Lägg i de halverade tomaterna. Skiva mozzarellan och lägg över.
Koka upp creme fraiche, grädde och färskost, vispa ihop med vitlök, fond, soja och smaka av med lite salt & peppar.
Ställ in i ugnen i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg och osten smält.
Visningar: 305
Inlagt 2021-10-23 11:03:54






30 min