Receptbeskrivning

Kantarellcocotter

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kantarellcocotter 4st

100g   kantareller
1/2st  squash
1st     liten gul lök
1-2st  ägg
3/4dl mjölk
3/4dl crème fraiche eller turkyoghurt
          riven ost, valfri sort
          cocktail tomater
          persilja
          salt och peppar 

Börja med att sätta ugnen på 200C. 
Smörj fyra stycken portionsformar med smör. 
Hacka squashen i små fyrkanter, löken finhackas, svampen blir oxå bäst om man hackar den lite grovt.
Stek sen lök och svamp glansigt i smör, tillsätt squashen och låt den få lite färg, salta och peppra under tiden. 
Vispa ihop mjölk, crème fraiche, ägg och lite mer salt och peppar. 
Häll svampblandningen i formarna, häll över mjölkblandningen och toppa med ost, jag brukar använda det jag har hemma men jag rekommenderar verkligen Frankfuls ost (eller det är ju ingen riktig ost eftersom Frankful är helt vegansk, den är gjord på kokosmjölk) men det blir otroligt krämigt och gott med den osten, sen blandar jag upp det med parmesan, magiskt. 
In mitt i ugnen ca 30 min eller tills de fått fin färg och stannat. 
Ta ut och toppa med grovhackade cocktail tomater och lite persilja, avnjut tillsammans med ett gott glas rött. 

Visningar: 89
Inlagt 2021-11-19 18:45:14