Receptbeskrivning
Kantarellcocotter
Ingredienser
för
Beskrivning
Kantarellcocotter 4st
100g  kantareller
1/2st squash
1st   liten gul lök
1-2st ägg
3/4dl mjölk
3/4dl crème fraiche eller turkyoghurt
     riven ost, valfri sort
     cocktail tomater
     persilja
     salt och pepparÂ
Börja med att sätta ugnen pÃ¥ 200C.Â
Smörj fyra stycken portionsformar med smör.Â
Hacka squashen i små fyrkanter, löken finhackas, svampen blir oxå bäst om man hackar den lite grovt.
Stek sen lök och svamp glansigt i smör, tillsätt squashen och lÃ¥t den fÃ¥ lite färg, salta och peppra under tiden.Â
Vispa ihop mjölk, crème fraiche, ägg och lite mer salt och peppar.Â
Häll svampblandningen i formarna, häll över mjölkblandningen och toppa med ost, jag brukar använda det jag har hemma men jag rekommenderar verkligen Frankfuls ost (eller det är ju ingen riktig ost eftersom Frankful är helt vegansk, den är gjord pÃ¥ kokosmjölk) men det blir otroligt krämigt och gott med den osten, sen blandar jag upp det med parmesan, magiskt.Â
In mitt i ugnen ca 30 min eller tills de fÃ¥tt fin färg och stannat.Â
Ta ut och toppa med grovhackade cocktail tomater och lite persilja, avnjut tillsammans med ett gott glas rött.Â
100g  kantareller
1/2st squash
1st   liten gul lök
1-2st ägg
3/4dl mjölk
3/4dl crème fraiche eller turkyoghurt
     riven ost, valfri sort
     cocktail tomater
     persilja
     salt och pepparÂ
Börja med att sätta ugnen pÃ¥ 200C.Â
Smörj fyra stycken portionsformar med smör.Â
Hacka squashen i små fyrkanter, löken finhackas, svampen blir oxå bäst om man hackar den lite grovt.
Stek sen lök och svamp glansigt i smör, tillsätt squashen och lÃ¥t den fÃ¥ lite färg, salta och peppra under tiden.Â
Vispa ihop mjölk, crème fraiche, ägg och lite mer salt och peppar.Â
Häll svampblandningen i formarna, häll över mjölkblandningen och toppa med ost, jag brukar använda det jag har hemma men jag rekommenderar verkligen Frankfuls ost (eller det är ju ingen riktig ost eftersom Frankful är helt vegansk, den är gjord pÃ¥ kokosmjölk) men det blir otroligt krämigt och gott med den osten, sen blandar jag upp det med parmesan, magiskt.Â
In mitt i ugnen ca 30 min eller tills de fÃ¥tt fin färg och stannat.Â
Ta ut och toppa med grovhackade cocktail tomater och lite persilja, avnjut tillsammans med ett gott glas rött.Â
Visningar: 89
Inlagt 2021-11-19 18:45:14