Receptbeskrivning

Mjuk pepparkaka

Ingredienser för
125 g smör
1.5 msk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 st ägg
2.5 dl strösocker
2 dl filmjölk
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel (eller en blandning av kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika enligt nedan).

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt filmjölk, smörblandningen och vetemjöl blandat med bikarbonat. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform eller sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.

5. Pudra gärna florsocker över kakan före servering.

Om du inte har pepparkakskrydda kan du istället använda 2 tsk kanel, 1 tsk ingefära, ½ tsk kardemumma, 1 tsk kryddnejlika.


Visningar: 217
Inlagt 2021-12-02 15:28:26