Receptbeskrivning
Hasselbackspotatis
Ingredienser
för
Beskrivning
Hasselbackspotatis
Ingredienser (4 portioner)
10-12 jämnstora potatisar 3-4 msk smör- och rapsolja salt ströbröd eventuellt riven parmesanost Instruktioner
Skala potatisen och skär av en bottenplatta så att den står stadigt. Skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom. Ta hjälp av en träslev eller kanten på en skärbräda. Ställ potatisen i en ugnssäker form med skivorna uppåt. Pensla med smör- och rapsolja och ställ in i ugnen 225°C 45-55 minuter. Fortsätt pensla med jämna mellanrum. När halva tiden har gått, strö över salt, ströbröd och eventuell parmesanost, och stek klart. Potatisen ska vara mjuk inuti och ha fin färg. Tidsåtgång
Cirka 60 minuter. Serveras till
Stekt kött eller fågel.
Ingredienser (4 portioner)
10-12 jämnstora potatisar 3-4 msk smör- och rapsolja salt ströbröd eventuellt riven parmesanost Instruktioner
Skala potatisen och skär av en bottenplatta så att den står stadigt. Skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom. Ta hjälp av en träslev eller kanten på en skärbräda. Ställ potatisen i en ugnssäker form med skivorna uppåt. Pensla med smör- och rapsolja och ställ in i ugnen 225°C 45-55 minuter. Fortsätt pensla med jämna mellanrum. När halva tiden har gått, strö över salt, ströbröd och eventuell parmesanost, och stek klart. Potatisen ska vara mjuk inuti och ha fin färg. Tidsåtgång
Cirka 60 minuter. Serveras till
Stekt kött eller fågel.
Visningar: 156
Inlagt 2021-12-15 15:18:42

