Receptbeskrivning

Apfelstrudel

Ingredienser för
1 dl ljummet vatten
1 tsk smör
1 st ägg
1 tsk salt
1 tsk pressad citronsaft
5 st vetemjöl
fyllning:
1 kg äpplen
1 dl ströbröd
2 msk smör
1 dl strösocker
1 dl russin
1 tsk kanel
1 tsk rivet citronskal
florsocker
100 g smält smör


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Låt smöret smälta i vattnet. Rör ner ägg, salt och citronsaft. Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Gör en grop i mitten och häll lite av vätskan i den. Arbeta samman degen med en sked. Häll på resten av vätskan och arbeta degen tills den släpper handen och bakbordet. Låt den vila minst 1/2 timme under bakduk. Skala och skiva äpplena. Stek ströbrödet i smör.
2. Sätt ugnen på 225°. Bred ut en stor handduk på bakbordet och strö över vetemjöl. Kavla ut degen mycket tunt. Skär av de tjockare ytterkanterna. Fördela ströbrödet över 2/3 av degen. Lägg äppelskivorna på ströbrödet. Lägg på socker, russin, kanel och citronskal.
3. Smält 100 g smör. Häll smöret på den fria delen av degen. Lyft upp handduken och rulla ihop degen försiktigt så att fyllningen kommer längst in. Flytta över rullen till en smord plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Sikta florsocker över.

Visningar: 200
Inlagt 2012-05-02 01:48:28