Receptbeskrivning
Fredrik Erikssons VB-paj
Ingredienser
för
3 dl vetemjöl
150 g smör
1 msk vatten
2 st ägg
2 dl vispgrädde
3 dl västerbottensost, grovriven
salt, efter smak
peppar, efter smak
150 g smör
1 msk vatten
2 st ägg
2 dl vispgrädde
3 dl västerbottensost, grovriven
salt, efter smak
peppar, efter smak
Beskrivning
1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en pajform med hög kant, 24 cm i diameter.
4. Nagga och ställ in i kylen ca 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Vispa ihop ägg och grädde.
7. Rör ner osten.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
10. Ta ut pajskalet och häll i äggstanningen.
11. Grädda tills pajen stelnat, ca 35 minuter.
2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en pajform med hög kant, 24 cm i diameter.
4. Nagga och ställ in i kylen ca 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Vispa ihop ägg och grädde.
7. Rör ner osten.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
10. Ta ut pajskalet och häll i äggstanningen.
11. Grädda tills pajen stelnat, ca 35 minuter.
Visningar: 181
Inlagt 2022-01-03 10:54:41

