Receptbeskrivning
Sjömansbiff
Ingredienser
för
10 st potatisar fast
3 st gula lökar
500 g lövbiff
4 dl kalvbuljong
33 cl ljust öl
3 st gula lökar
500 g lövbiff
4 dl kalvbuljong
33 cl ljust öl
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°.
1. Skala potatis och lök och skiva i tunna skivor, ca 3-5 mm tjocka.
2. Strimla lövbiffen.
3. Stek löken i smör tills den blivit mjuk och börjar få färg. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
4. Stek lövbiffen tills den fått färg, salta och peppra.
5. Varva potatis, lök och kött i en djup ugnsfast gryta. Börja och avsluta med potatisen. Salta potatisen i varje lager.
6. Häll på öl och buljong.
7. Grädda i ugnen i 1-1½ timme. Kontrollera att potatisen är färdig.
8. Servera med ett varmt bröd och en härlig sallad.
1. Skala potatis och lök och skiva i tunna skivor, ca 3-5 mm tjocka.
2. Strimla lövbiffen.
3. Stek löken i smör tills den blivit mjuk och börjar få färg. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
4. Stek lövbiffen tills den fått färg, salta och peppra.
5. Varva potatis, lök och kött i en djup ugnsfast gryta. Börja och avsluta med potatisen. Salta potatisen i varje lager.
6. Häll på öl och buljong.
7. Grädda i ugnen i 1-1½ timme. Kontrollera att potatisen är färdig.
8. Servera med ett varmt bröd och en härlig sallad.
Visningar: 111
Inlagt 2022-01-03 10:57:45

