Receptbeskrivning
			
			
			
			Kryddiga järpar i pitabröd med fetaost, hummus och tzatziki
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						Hummus
1 frp kikärtor kokta0.5 dl rapsolja
2 msk vatten
0.5 tsk koriander malen
0.5 tsk spiskummin malen
0.5 tsk vitlöksklyftor
salt och peppar
Järpar
600 g nötfärs 1 st ägg
1 dl ströbröd
1 tsk chiliflakes
1 tsk grillkrydda
1 msk senap
salt och peppar
Övriga tillbehör
  tzatziki 200 g halloumi
150 g fetaost
10 st körsbärstomater
1 st rödlök liten
30 g ruccola
4 st libabröd
Beskrivning
					
						Hummus
Skölj kikärtorna och ha ner em i en mixer tillsammans med olivolja. Kör till en smet och späd med vatten till lagom konsistens. Smaka av med koriander, spiskummin, vitlökspulver, salt och peppar.
Järpar
Blanda ägg och ströbröd med kryddor och senap. Låt blandningen svälla i 10 minuter. Blanda med färsen och forma till avlånga korvar. Stek i smör eller grilla järparna.
Tillbehör
Skär halloumin till stavar och stek eller grilla dessa. Servera järpar, halloumi och såser med stora pitabröd, smulad fetaost, halverade tomater, skivad rödlök och rucola.
										Skölj kikärtorna och ha ner em i en mixer tillsammans med olivolja. Kör till en smet och späd med vatten till lagom konsistens. Smaka av med koriander, spiskummin, vitlökspulver, salt och peppar.
Järpar
Blanda ägg och ströbröd med kryddor och senap. Låt blandningen svälla i 10 minuter. Blanda med färsen och forma till avlånga korvar. Stek i smör eller grilla järparna.
Tillbehör
Skär halloumin till stavar och stek eller grilla dessa. Servera järpar, halloumi och såser med stora pitabröd, smulad fetaost, halverade tomater, skivad rödlök och rucola.
Visningar: 440
Inlagt 2022-01-15 14:00:01
				 
					 
			
 





 0 min
  0 min Barnfavorit!
 Barnfavorit!