Receptbeskrivning
Fläskfilé i timjansås
Ingredienser
för
Beskrivning
Fläskfillé i timjansås 6port
1st fläskytterfile
salt, peppar
smör att steka i
2st schalottenlökar
2st vitlöksklyftor
1,5dl vitt vin
3dl creme fraiche
2dl grädde
2msk japansk soja (gärna tamari)
2msk konc. kalvfond
1msk dijonsenap
1/2dl hackad färsk timjan
(1-2msk konjak)
1/2tsk srirachasås eller sambal oelek (börja med mindre mängd och öka efter smak och tycke)
Sätt ugnen på 150 grader.
Börja med såsen: Finhacka schalottenlök och vitlök och lägg i en kastrull med vitt vin. Låt reducera så vinet nästan kokat in.
Rör ner creme fraiche, grädde, soja, kalvfond, dijon, sriracha eller sambal oelek. Smaka av och rör ner repad timjan och gärna lite konjak.
Putsa fläskytterfilén från eventuellt senor och fett. Salta och peppra filén runt om.
Hetta upp en stekpanna med smör på relativt hög temperatur. När smöret slutat bubbla, lägg i filén.
Stek filén runt om så den är jämt gyllenbrun.
Lägg filén i en ugnsform, häll såsen över.
Använd gärna en ugnstermometer och sätt in den på den tjockaste delen av filén.
Tillaga till en innertemperatur på 65 grader (ca 45 minuter) för medium.
Ta ut från ugnen och vira in köttet i aluminiumfolie och låt vila i 10-15 min.
Skär upp och lägg tillbaka i såsen.
1st fläskytterfile
salt, peppar
smör att steka i
2st schalottenlökar
2st vitlöksklyftor
1,5dl vitt vin
3dl creme fraiche
2dl grädde
2msk japansk soja (gärna tamari)
2msk konc. kalvfond
1msk dijonsenap
1/2dl hackad färsk timjan
(1-2msk konjak)
1/2tsk srirachasås eller sambal oelek (börja med mindre mängd och öka efter smak och tycke)
Sätt ugnen på 150 grader.
Börja med såsen: Finhacka schalottenlök och vitlök och lägg i en kastrull med vitt vin. Låt reducera så vinet nästan kokat in.
Rör ner creme fraiche, grädde, soja, kalvfond, dijon, sriracha eller sambal oelek. Smaka av och rör ner repad timjan och gärna lite konjak.
Putsa fläskytterfilén från eventuellt senor och fett. Salta och peppra filén runt om.
Hetta upp en stekpanna med smör på relativt hög temperatur. När smöret slutat bubbla, lägg i filén.
Stek filén runt om så den är jämt gyllenbrun.
Lägg filén i en ugnsform, häll såsen över.
Använd gärna en ugnstermometer och sätt in den på den tjockaste delen av filén.
Tillaga till en innertemperatur på 65 grader (ca 45 minuter) för medium.
Ta ut från ugnen och vira in köttet i aluminiumfolie och låt vila i 10-15 min.
Skär upp och lägg tillbaka i såsen.
Visningar: 473
Inlagt 2022-01-23 07:46:02






30 min