Receptbeskrivning
Stekt tonfiskfilé
Ingredienser
för
Beskrivning
Stekt Tonfiskfilé 2port.
400g bitar färsk tonfisk
salt och svartpeppar
1msk olivolja
1st vitlöksklyfta, finhackad
1msk chiliflakes
Krydda tonfisken med salt och peppar (och fler kryddor om du önskar) på båda sidor
Hetta upp en stor stekpanna med olivolja på medelhög till hög värme. Stek vitlök, rör om och lägg ner tonfiskfiléerna i pannan. Stek 2 minuter på varje sida för medium-rare. Tonfisk innehåller lite fett så det är viktigt att inte steka för länge då den kan bli torr.
Skiva upp och servera direkt.
Gillar du japanska smaker? Tillsätt finhackad ingefära, en skvätt soja och sesamolja i stekpannan. Garnera med koriander och limeklyftor.
Eller varför inte tillsätta lite citronjuice, hackade färska kryddor som basilika, timjan eller oregano för en grekisk touch
400g bitar färsk tonfisk
salt och svartpeppar
1msk olivolja
1st vitlöksklyfta, finhackad
1msk chiliflakes
Krydda tonfisken med salt och peppar (och fler kryddor om du önskar) på båda sidor
Hetta upp en stor stekpanna med olivolja på medelhög till hög värme. Stek vitlök, rör om och lägg ner tonfiskfiléerna i pannan. Stek 2 minuter på varje sida för medium-rare. Tonfisk innehåller lite fett så det är viktigt att inte steka för länge då den kan bli torr.
Skiva upp och servera direkt.
Gillar du japanska smaker? Tillsätt finhackad ingefära, en skvätt soja och sesamolja i stekpannan. Garnera med koriander och limeklyftor.
Eller varför inte tillsätta lite citronjuice, hackade färska kryddor som basilika, timjan eller oregano för en grekisk touch
Visningar: 519
Inlagt 2022-01-23 08:37:36






30 min