Receptbeskrivning
Kladdkaka med choklad och kex
Ingredienser
för
Beskrivning
Kladdkaka med Choklad och Kex 12 bitar
200g smör
4,5dl socker
1 1/4dl kakao
1msk vaniljsocker
3dl vetemjöl
4st ägg
Kakdeg
200g smör
1dl socker
2dl ljust muscovadosocker
1msk vaniljsocker
6dl vetemjöl
0,5dl mjölk
150g mörka chokladknappar
Ganache
1dl vispgrädde
200g mjölkchoklad
Garnering
6st oreokex
Smält smöret i en kastrull. Blanda socker, kakao, vaniljsocker och mjöl. Rör i ägg och smör. Blanda om till en smet.
Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°, ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
Kakdeg: Vispa smör, socker, muscovadosocker och vaniljsocker krämigt med elvisp. Rör i mjöl, mjölk och chokladknappar och arbeta ihop till en deg.
Tryck försiktigt ut degen ovanpå kakan så jämnt det går. Ställ i kyl 30 minuter.
Ganache: Smält grädde med chokladen i bitar under omrörning. Låt svalna och bred den över kakan. Låt stelna och garnera med krossade oreokex
200g smör
4,5dl socker
1 1/4dl kakao
1msk vaniljsocker
3dl vetemjöl
4st ägg
Kakdeg
200g smör
1dl socker
2dl ljust muscovadosocker
1msk vaniljsocker
6dl vetemjöl
0,5dl mjölk
150g mörka chokladknappar
Ganache
1dl vispgrädde
200g mjölkchoklad
Garnering
6st oreokex
Smält smöret i en kastrull. Blanda socker, kakao, vaniljsocker och mjöl. Rör i ägg och smör. Blanda om till en smet.
Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°, ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
Kakdeg: Vispa smör, socker, muscovadosocker och vaniljsocker krämigt med elvisp. Rör i mjöl, mjölk och chokladknappar och arbeta ihop till en deg.
Tryck försiktigt ut degen ovanpå kakan så jämnt det går. Ställ i kyl 30 minuter.
Ganache: Smält grädde med chokladen i bitar under omrörning. Låt svalna och bred den över kakan. Låt stelna och garnera med krossade oreokex
Visningar: 115
Inlagt 2022-02-11 15:41:54






30 min