Receptbeskrivning
Chokladbollar i långpanna !
Ingredienser
för
Beskrivning
Chokladbollar i långpanna
150g smör, rumsvarmt
2,5dl socker
6msk kakao
1,5msk vaniljsocker
6dl havregryn
0,5dl starkt kallt kaffe
0,5dl grädde
1krm salt
200g mjölkchoklad
2krm flingsalt
Lägg mjukt smör, strösocker, kakao, vaniljsocker, havregryn, kaffe, grädde och salt i en skål och vispa fluffigt med en elvisp.
Tillsätt eventuellt mer kaffe eller grädde så att smeten blir ordentligt krämig.
Klä en liten form, ca 15 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Tryck ut smeten i formen.
Hacka och smält mjölkchokladen över vattenbad.
Bred ut den över chokladbollssmeten i formen.
Strö över lite havssalt och låt sedan stela i kylskåp ca 2 timmar.
Skär upp i små rutor.
150g smör, rumsvarmt
2,5dl socker
6msk kakao
1,5msk vaniljsocker
6dl havregryn
0,5dl starkt kallt kaffe
0,5dl grädde
1krm salt
200g mjölkchoklad
2krm flingsalt
Lägg mjukt smör, strösocker, kakao, vaniljsocker, havregryn, kaffe, grädde och salt i en skål och vispa fluffigt med en elvisp.
Tillsätt eventuellt mer kaffe eller grädde så att smeten blir ordentligt krämig.
Klä en liten form, ca 15 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Tryck ut smeten i formen.
Hacka och smält mjölkchokladen över vattenbad.
Bred ut den över chokladbollssmeten i formen.
Strö över lite havssalt och låt sedan stela i kylskåp ca 2 timmar.
Skär upp i små rutor.
Visningar: 381
Inlagt 2022-02-11 15:42:50






30 min