Receptbeskrivning
Kyckling med balsamvinägersås
Ingredienser
för
Beskrivning
Kyckling med balsamvinägersås
2st kycklingbröstfiléer, à ca 150 g
½msk smör
salt och peppar
Balsamvinägersås
½st gul lök
½msk smör
2msk balsamvinäger
1dl vispgrädde
1dl vatten
1msk koncentrerad kycklingfond
Sätt ugnen på 200°C.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i smör, salta och peppra och lägg i en ugnsform. Fräs finhackad lök i smör i en liten kastrull tills löken mjuknat utan att få färg. Häll på balsamvinäger, grädde, vatten och fond.
LÃ¥t koka upp under vispning.
Häll såsen i formen med kycklingen, lägg tomaterna bredvid kycklingen och tillaga i ugn cirka 20 minuter.
Kycklingens innertemperatur ska bli 67°.
Toppa eventuellt med färsk basilika och valfritt tillbehör.
2st kycklingbröstfiléer, à ca 150 g
½msk smör
salt och peppar
Balsamvinägersås
½st gul lök
½msk smör
2msk balsamvinäger
1dl vispgrädde
1dl vatten
1msk koncentrerad kycklingfond
Sätt ugnen på 200°C.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i smör, salta och peppra och lägg i en ugnsform. Fräs finhackad lök i smör i en liten kastrull tills löken mjuknat utan att få färg. Häll på balsamvinäger, grädde, vatten och fond.
LÃ¥t koka upp under vispning.
Häll såsen i formen med kycklingen, lägg tomaterna bredvid kycklingen och tillaga i ugn cirka 20 minuter.
Kycklingens innertemperatur ska bli 67°.
Toppa eventuellt med färsk basilika och valfritt tillbehör.
Visningar: 138
Inlagt 2022-02-11 15:43:31






30 min