Receptbeskrivning

Italiensk tomatsås

Ingredienser för
500 g tomater krossade konserverade eller färska
1 st charlottenlök 1-2
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja 2-3
2 msk tomatpure 2-3
salt, svartpeppar
0.5 tsk socker 0,5-1
0.5 dl basilika färsk strimlad


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
GÖR sA HÄR;
1 . Använder man färska tomater ska de skål-
las, skalas, kämas ur och hackas.
2. Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i oljan i
en kastrull tills löken är blank.
3. Häll i tomatema och rör ner tomatpurén. Ko-
ka tomatsàsen i minst 45 minuter på svag vär-
me under lock. Smaka av med salt och pep-
par samt en aning socker. Vänd ner basilikan
i den färdiga såsen.

Visningar: 73
Inlagt 2022-02-20 15:22:05