Receptbeskrivning
Knäckig glutenfri rabarberpaj
Ingredienser
för
400 g rabarber
3.5 dl strösocker
1 tsk kardemumma
150 g smör
4 dl havregryn glutenfria
0.5 tsk salt och peppar
3.5 dl strösocker
1 tsk kardemumma
150 g smör
4 dl havregryn glutenfria
0.5 tsk salt och peppar
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skiva rabarber. Lägg i en form och strö över 1 dl socker.
3- Bryn smöret i en kastrull, dvs smält det under omrörning tills de skummar och är gyllene i färgen. Ta av från värmen.
4. Slå i 2,5 dl socker, havregryn, salt och kardemumma i smöret och rör om.
5. Bred smeten över rabarberna. Grädda i 40 minuter.
Servera ljummen med en klick crème fraiche eller vaniljglass.
2. Skala och skiva rabarber. Lägg i en form och strö över 1 dl socker.
3- Bryn smöret i en kastrull, dvs smält det under omrörning tills de skummar och är gyllene i färgen. Ta av från värmen.
4. Slå i 2,5 dl socker, havregryn, salt och kardemumma i smöret och rör om.
5. Bred smeten över rabarberna. Grädda i 40 minuter.
Servera ljummen med en klick crème fraiche eller vaniljglass.
Visningar: 382
Inlagt 2022-03-08 12:37:26






0 min