Receptbeskrivning
Aubergineomelett med tomatsalsa
Ingredienser
för
Beskrivning
Aubergineomelett med tomatsalsa 4port
1st aubergine (400g)
2st vitlöksklyftor
0,5tsk salt
 olivoljaÂ
8st ägg
1dl vattenÂ
1krm nymald svartpeppar
1 burk smulad fetaost (120g)
1dl strimlad bladpersilja
Salsa:
4st tomater 1 färsk rödlök
2msk olivoljaÂ
1msk rosé balsamvinäger
1tsk oreganoÂ
2krm salt
1krm nymald svartpeppar
Tillbehör:
Bröd
Sätt ugnen på 250C
Skär auberginen i ca 1cm tjocka skivor.Â
Lägg dem pÃ¥ en plÃ¥t med bakplÃ¥tspapper.Â
Skala och hacka vitlöken. Strö den och en halv tsk salt över auberginen och ringla över en msk olja.Â
Tillaga mitt i ugnen i ca 10 min.Â
Vispa ihop ägg och vatten.Â
Krydda med en halv tsk salt och peppar.Â
Blanda i nästan all ost och persilja, spara lite till garnering.Â
Ringla 2msk olja i en ugnssäker form, ca 20x25 cm.Â
Lägg i aubergineskivorna och häll över äggsmeten.Â
Tillaga mitt i ugnen i ca 15min.Â
Salsa:
Skär tomaterna i smÃ¥ tärningar, ansa och strimla löken.Â
Blanda olja, vinäger, oregano, salt och peppar.Â
Vänd i tomater och lök.Â
Garnera omeletten med en sparade osten och persiljekvistar.Â
Servera med tomatsalsa och bröd.Â
1st aubergine (400g)
2st vitlöksklyftor
0,5tsk salt
 olivoljaÂ
8st ägg
1dl vattenÂ
1krm nymald svartpeppar
1 burk smulad fetaost (120g)
1dl strimlad bladpersilja
Salsa:
4st tomater 1 färsk rödlök
2msk olivoljaÂ
1msk rosé balsamvinäger
1tsk oreganoÂ
2krm salt
1krm nymald svartpeppar
Tillbehör:
Bröd
Sätt ugnen på 250C
Skär auberginen i ca 1cm tjocka skivor.Â
Lägg dem pÃ¥ en plÃ¥t med bakplÃ¥tspapper.Â
Skala och hacka vitlöken. Strö den och en halv tsk salt över auberginen och ringla över en msk olja.Â
Tillaga mitt i ugnen i ca 10 min.Â
Vispa ihop ägg och vatten.Â
Krydda med en halv tsk salt och peppar.Â
Blanda i nästan all ost och persilja, spara lite till garnering.Â
Ringla 2msk olja i en ugnssäker form, ca 20x25 cm.Â
Lägg i aubergineskivorna och häll över äggsmeten.Â
Tillaga mitt i ugnen i ca 15min.Â
Salsa:
Skär tomaterna i smÃ¥ tärningar, ansa och strimla löken.Â
Blanda olja, vinäger, oregano, salt och peppar.Â
Vänd i tomater och lök.Â
Garnera omeletten med en sparade osten och persiljekvistar.Â
Servera med tomatsalsa och bröd.Â
Visningar: 277
Inlagt 2022-03-13 19:59:18






30 min.jpeg)