Receptbeskrivning
Ajvarpasta
Ingredienser
för
Beskrivning
Ajvarpasta 2 pers
200g spaghetti
40g pancetta
1st liten grön zucchini
1st gul zucchini
100g körsbärstomater
3msk olivolja
3-4tsk mild Podravka premium ajvar
100g mozzarella
1msk hackad persilja
Koka spaghettin i saltat vatten (al dente).
Skär zucchinin i större tärningar och skär tomaterna på mitten. Skär mozzarellan i tärningar.
Stek pancettan i skivor i torr panna tills den är frasig. Lägg den stekta pancettan på papper tills den torkat och riv bitarna på rivjärn.
Stek zucchinin i olja på medelhög värme ett par minuter så ytan är frasig men kuberna behåller sin konsistens.
Tillsätt tomaterna och fräs ihop. Tillsätt sedan ajvar och värm allt tillsammans.
Rör lätt ner den kokta och varma pastan i såsen.
Tillsätt en deciliter vatten som pastan kokades i. När ingredienserna är kombinerade, rör ner mozzarellan och strö över persilja.
Servering
Serveras varm med bröd och riven pancetta.
200g spaghetti
40g pancetta
1st liten grön zucchini
1st gul zucchini
100g körsbärstomater
3msk olivolja
3-4tsk mild Podravka premium ajvar
100g mozzarella
1msk hackad persilja
Koka spaghettin i saltat vatten (al dente).
Skär zucchinin i större tärningar och skär tomaterna på mitten. Skär mozzarellan i tärningar.
Stek pancettan i skivor i torr panna tills den är frasig. Lägg den stekta pancettan på papper tills den torkat och riv bitarna på rivjärn.
Stek zucchinin i olja på medelhög värme ett par minuter så ytan är frasig men kuberna behåller sin konsistens.
Tillsätt tomaterna och fräs ihop. Tillsätt sedan ajvar och värm allt tillsammans.
Rör lätt ner den kokta och varma pastan i såsen.
Tillsätt en deciliter vatten som pastan kokades i. När ingredienserna är kombinerade, rör ner mozzarellan och strö över persilja.
Servering
Serveras varm med bröd och riven pancetta.
Visningar: 294
Inlagt 2022-03-17 19:02:31






30 min