Receptbeskrivning
Fahrmans Rabarberpaj
Ingredienser
för
Beskrivning
Rabarberpaj! Vilken höjdare. En knäckig sådan. Skriv ner:
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
170 g smör
0.5 dl strösocker
0.5 dl sirap
0.5 dl grädde
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
250 g rabarber
Blanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker. Mät upp 100 g smör, socker, sirap, grädde och kardemumma i en kastrull.
Låt blandningen koka 5 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner ca 1/3 av mjölblandningen (topping).
Tillsätt 70 g smör i resten av mjölblandningen och smula ihop med fingrarna. Fördela smuldegen i en pajform, 24 cm i diameter. Skär rabarbern i 2 cm bitar och fördela ovanpå.
Häll knäcktoppingen över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 40 min (150 grader). Höj ev temperaturen i slutet för att få lite extra färg. Vill du ha ett fint mönster? Skär och lägg rabarbern enligt bilden, häll över knäcken och ta bort det som hamnar på rabarbern.
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
170 g smör
0.5 dl strösocker
0.5 dl sirap
0.5 dl grädde
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
250 g rabarber
Blanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker. Mät upp 100 g smör, socker, sirap, grädde och kardemumma i en kastrull.
Låt blandningen koka 5 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner ca 1/3 av mjölblandningen (topping).
Tillsätt 70 g smör i resten av mjölblandningen och smula ihop med fingrarna. Fördela smuldegen i en pajform, 24 cm i diameter. Skär rabarbern i 2 cm bitar och fördela ovanpå.
Häll knäcktoppingen över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 40 min (150 grader). Höj ev temperaturen i slutet för att få lite extra färg. Vill du ha ett fint mönster? Skär och lägg rabarbern enligt bilden, häll över knäcken och ta bort det som hamnar på rabarbern.
Visningar: 284
Inlagt 2022-04-03 17:20:12






30 min