Receptbeskrivning
Kärleksmumskakor
Ingredienser
för
Beskrivning
Kärleksmumskakor, 16 st:
Småkaksdeg:
150 smör
3.75 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
3 msk kakao
3 msk sirap, ljus
1.5 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
Kärleksmumsglasyr:
75 g smör
4 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 msk kokt kaffe
Garnering:
1 dl riven kokos
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°c över/undevärme och klä en form (25×25 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Nyp ihop alla ingredienser till en smidig deg.
*Om degen smular – tillsätt lite mer sirap och knåda knåda knåda. Den kommer att gå ihop även fast det ibland kan ta en stund.
Tryck ut degen i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt stå.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull på medelhög värme och tillsätt resterande ingredienser. Rör ihop en klumpfri smet och bred ut den på kakan. Garnera med kokos.
Låt kakan svalna helt innan du skär den i rutor.
Småkaksdeg:
150 smör
3.75 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
3 msk kakao
3 msk sirap, ljus
1.5 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
Kärleksmumsglasyr:
75 g smör
4 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 msk kokt kaffe
Garnering:
1 dl riven kokos
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°c över/undevärme och klä en form (25×25 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Nyp ihop alla ingredienser till en smidig deg.
*Om degen smular – tillsätt lite mer sirap och knåda knåda knåda. Den kommer att gå ihop även fast det ibland kan ta en stund.
Tryck ut degen i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt stå.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull på medelhög värme och tillsätt resterande ingredienser. Rör ihop en klumpfri smet och bred ut den på kakan. Garnera med kokos.
Låt kakan svalna helt innan du skär den i rutor.
Visningar: 299
Inlagt 2022-04-03 17:25:04






30 min.jpg)