Receptbeskrivning
Ostgratinerade färsbiffar med aubergine
Ingredienser
för
Beskrivning
Ostratinerade färsbiffar med Aubergine
500g nötfärs
1st gul lök
1dl hackad persilja
2dl grädde
salt och peppar
rapsolja
1st aubergine
olivolja
1 kula mozzarella
400g tomatsås
3dl riven parmesan
Riv öken fint och blanda med färs, persilja och grädde.
Salta och peppera.
Forma färsen till små biffar och stek gyllenbruna i lite rapsolja apå medelvärme 2-3 min på varje sida.
Sätt ugnen på 200C.
Skär auberginen i ca 7mm tunna skivor och stek gyllenbruna i olivolja.
Skär mozzarellan i skivor.
Häll tomatsåsen i en eldfast form.
Varvar biffar, aubergine och mozzarella i formen.
Strö parmesanost över och tillaga i ugnen ca 25min.
Servera gratängen rykande varm, gärna med en sallad, ris eller pasta.
500g nötfärs
1st gul lök
1dl hackad persilja
2dl grädde
salt och peppar
rapsolja
1st aubergine
olivolja
1 kula mozzarella
400g tomatsås
3dl riven parmesan
Riv öken fint och blanda med färs, persilja och grädde.
Salta och peppera.
Forma färsen till små biffar och stek gyllenbruna i lite rapsolja apå medelvärme 2-3 min på varje sida.
Sätt ugnen på 200C.
Skär auberginen i ca 7mm tunna skivor och stek gyllenbruna i olivolja.
Skär mozzarellan i skivor.
Häll tomatsåsen i en eldfast form.
Varvar biffar, aubergine och mozzarella i formen.
Strö parmesanost över och tillaga i ugnen ca 25min.
Servera gratängen rykande varm, gärna med en sallad, ris eller pasta.
Visningar: 370
Inlagt 2022-04-04 15:59:53






30 min