Receptbeskrivning

Fläskytterfilé i sockerkaksform

Ingredienser för
1 st fläskytterfilé 800-1000g
3 dl vispgrädde
1 dl lingonsylt
1 st köttbuljong
2 msk kinesisk soja
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
sås
1.5 dl vispgrädde
2 msk mjöl
1 dl vatten
skyn från formen


  120 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 C. Putsa fläskytterfilén och lägg den i en avlång sockerkaksform/brödform. Blanda samman resterande ingredienser och häll detta över köttet. In i ugnen 1 1/2 h.

Ta upp köttet ur formen och linda in i folie. Sila av skyn ner i en kastrull och tillsätt grädde och mjöl utrört i vatten. Koka samman till önskad konsistens. Skiva upp köttet och lägg det i en avlång skål med kanter. Häll på såsen. (Det blir ganska mycket sås så servera resterande vid sidan av).

Servera med kokt potatis, brysselkål, inlagd gurka och en god sallad. Enkelt och supergott!

Visningar: 1093
Inlagt 2022-04-27 05:28:08