Receptbeskrivning
Sticky chicken
Ingredienser
för
3 dl Ris
1 st grillad kyckling
1 st gurka
1 st kålrabbi
2 krm salt
1 msk socker
2 msk vinäger
2 st salladslökar tunt skivade
1 msk sesamfrön rostade
0.5 dl ketchup
2 msk sesamolja
1 msk strösocker
1 st vitlöksklyfta
1 msk vinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk ingefära finriven
1 st grillad kyckling
1 st gurka
1 st kålrabbi
2 krm salt
1 msk socker
2 msk vinäger
2 st salladslökar tunt skivade
1 msk sesamfrön rostade
SÃ¥s
1.5 dl sweet chili 0.5 dl ketchup
2 msk sesamolja
1 msk strösocker
1 st vitlöksklyfta
1 msk vinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk ingefära finriven
Beskrivning
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Plocka köttet från kycklingen och skär i bitar.
3. Skala kålrabbi. Strimla gurka och kålrabbi.
4. Rör ihop salt, socker och vinäger. Blanda med gurkan och kålrabbin.
SÃ¥s:
Lägg alla ingredienser till såsen i en stekpanna. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt kycklingen och låt koka 1 minut. Späd ev med mer vatten.
Servera med ris och de strimlade grönsakerna, toppa med salladslök, sesamfrön och gärna koriander.
2. Plocka köttet från kycklingen och skär i bitar.
3. Skala kålrabbi. Strimla gurka och kålrabbi.
4. Rör ihop salt, socker och vinäger. Blanda med gurkan och kålrabbin.
SÃ¥s:
Lägg alla ingredienser till såsen i en stekpanna. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt kycklingen och låt koka 1 minut. Späd ev med mer vatten.
Servera med ris och de strimlade grönsakerna, toppa med salladslök, sesamfrön och gärna koriander.
Visningar: 330
Inlagt 2022-05-01 13:15:56

