Receptbeskrivning
äpplehavrebröd
Ingredienser
för
Beskrivning
7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3 1/2 dl filmjölk
1 stort äpple
GÖR sÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa
havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller
mixer med knivar.
2. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat
och salt i en bunke.
3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en
bunke.
4. Skala och riv äpplena.
5. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, filmjölk och äpplen till en kladdig smet.
6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3 1/2 dl filmjölk
1 stort äpple
GÖR sÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa
havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller
mixer med knivar.
2. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat
och salt i en bunke.
3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en
bunke.
4. Skala och riv äpplena.
5. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, filmjölk och äpplen till en kladdig smet.
6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.
Visningar: 278
Inlagt 2022-05-02 12:39:35






30 min