Receptbeskrivning
Ragu a la bolognese
Ingredienser
för
600 g blandfärs
1 st morot
1 st gul lök
2 st stjälkcelleri stjälkar
100 g pancetta orökt
0.5 dl olivolja
80 g tomatpuré
0.5 dl rött vin
1 dl mjölk
3 dl kalvfond utspädd
salt & peppar
1 st morot
1 st gul lök
2 st stjälkcelleri stjälkar
100 g pancetta orökt
0.5 dl olivolja
80 g tomatpuré
0.5 dl rött vin
1 dl mjölk
3 dl kalvfond utspädd
salt & peppar
Beskrivning
1. Kör grönsakerna i en matberedaren, eller hacka i små tärningar. Skiva pancettan tunt och hacka ner i mindre bitar.
2. Lägg grönsakerna och pancettan åt sidan.
3. Värm en rymlig gryta pÃ¥ medelhög värme. Bryn högrevsÂfärsen och fläskfärsen i olivoljan tills vätskan kokat bort och köttet fÃ¥tt fin färg.
4. Sänk värmen och tillsätt pancettan under omrörning så att den börjar släppa sitt fett. Det gör inget om det börjar sätta sig lite brun stekyta i botten av grytan, se bara till att den ytan inte bränns.
5. Tillsätt grönsakerna och sautera dem i grytan ihop med färsen. När grönsakerna mjuknat något så tillsätter du tomatpuré. Rör om ordentligt. Häll i vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt mjölken och sedan kalvfond. Rör runt ordentligt och ge grytan ett uppkok.
6. Låt småputtra i en timme. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och lite riven muskotnöt. Servera ihop med din favoritpastasort.
2. Lägg grönsakerna och pancettan åt sidan.
3. Värm en rymlig gryta pÃ¥ medelhög värme. Bryn högrevsÂfärsen och fläskfärsen i olivoljan tills vätskan kokat bort och köttet fÃ¥tt fin färg.
4. Sänk värmen och tillsätt pancettan under omrörning så att den börjar släppa sitt fett. Det gör inget om det börjar sätta sig lite brun stekyta i botten av grytan, se bara till att den ytan inte bränns.
5. Tillsätt grönsakerna och sautera dem i grytan ihop med färsen. När grönsakerna mjuknat något så tillsätter du tomatpuré. Rör om ordentligt. Häll i vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt mjölken och sedan kalvfond. Rör runt ordentligt och ge grytan ett uppkok.
6. Låt småputtra i en timme. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och lite riven muskotnöt. Servera ihop med din favoritpastasort.
Visningar: 294
Inlagt 2022-05-21 10:52:25

