Receptbeskrivning
Halloumisallad med rödbetor och kesoröra
Ingredienser
för
4 st tomater
olivolja
rucola
1 st liten rödlök
1 st halloumiost, (200 g)
salt + nymald svartpeppar
8 st små rödbetor el färdigkokta, (ca 250 g)
2 dl svarta belugalinser alt 1 förp ekologiska li
1.5 dl edamamebönor, skalade
vit balsamvinäger alt vitvinsvinäger
1 tsk flytande honung
1 rucola, (70 g)
1 keso, (250 g)
1 st vitlökslyfta, riven
olivolja
rucola
1 st liten rödlök
1 st halloumiost, (200 g)
salt + nymald svartpeppar
8 st små rödbetor el färdigkokta, (ca 250 g)
2 dl svarta belugalinser alt 1 förp ekologiska li
1.5 dl edamamebönor, skalade
vit balsamvinäger alt vitvinsvinäger
1 tsk flytande honung
1 rucola, (70 g)
1 keso, (250 g)
1 st vitlökslyfta, riven
Beskrivning
1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten ca 25 min. 2. Koka linserna i rikligt med saltat vatten ca 25 min. Tillsätt edamamebönorna när det återstår 1 minut av koktiden. Häll av i sil och skölj linser och bönor i kallt vatten.3. Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt. 4. Kesoröra: Mixa 1 näve rucola (spara resten till servering), honung, vitlök, 2 msk olja och 1 msk vatten. Tillsätt keson. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. 5. Blanda linser och bönor med 1 msk olja, 2 msk vinäger och 1 krm salt. Skala och klyfta de kokta rödbetorna.6. Tärna halloumin. Stek den frasig på hög värme i 1 msk olja. 7. Varva linser, bönor, rödbetor, tomat, lök, halloumi och den sparade rucolan. Servera med kesoröran.
Visningar: 112
Inlagt 2022-05-30 16:39:51