Receptbeskrivning
Chokladbollscheesecake!
Ingredienser
för
Beskrivning
Chokladbollscheesecake ca 10 bitar
Chokladbollsbotten
150g smör
1,5dl socker
4dl havregryn
1dl kokosflingor + 1dl till garnering
2tsk vaniljsocker
4msk kakao
2,5msk kallt starkt kaffe
Fyllning
200g mörk choklad
2st gelatinblad
2msk starkt hett kaffe
400g rumstempererad färskost
3/4dl florsocker
2dl vispgrädde
Garnering
2msk vispgrädde
75g mörk choklad
0,5msk smör, rumstempererat
Chokladbollssmet: Mixa samman alla ingredienserna till en jämn smet. Tryck ut ca hälften av smeeten i en form. (ca 18 cm i diam) med löstagbar botten, klädd med bakplåtspapper.
Ställ in i kylen.
Forma resten av smeten till ca 12 minichokladbolllar. Rulla bollarna i kokos och ställ kallt.
Fyllning: Hacka och smält chokladen. Låt den svalna. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Krama ur och låt dem smälta i det heta kaffet. Låt svalna något.
Vispa färskosten med elvisp eller i matberedare. Rör i den smälta chokladen. Tillsätt florsocker och grädde. Vispa till en fast kräm. Rör i kaffet med gelatinet. Rör tills allt blandats. Häll fyllningen ovanpå botten. Låt stå i klen i minst 5 timmar, gärna över natten.
Garnering: Låt grädden bara precis koka upp. Hacka och tillsätt chokladen. Rör om tills den smält. Rör i smöret. Låt svalna tills konsistensen är tjock och spritsbar. Spritsa chokladen ovanpå cheesecakens kanter det får gärna rinna ner lite, och placera chokladbollarna ovanpå.
Chokladbollsbotten
150g smör
1,5dl socker
4dl havregryn
1dl kokosflingor + 1dl till garnering
2tsk vaniljsocker
4msk kakao
2,5msk kallt starkt kaffe
Fyllning
200g mörk choklad
2st gelatinblad
2msk starkt hett kaffe
400g rumstempererad färskost
3/4dl florsocker
2dl vispgrädde
Garnering
2msk vispgrädde
75g mörk choklad
0,5msk smör, rumstempererat
Chokladbollssmet: Mixa samman alla ingredienserna till en jämn smet. Tryck ut ca hälften av smeeten i en form. (ca 18 cm i diam) med löstagbar botten, klädd med bakplåtspapper.
Ställ in i kylen.
Forma resten av smeten till ca 12 minichokladbolllar. Rulla bollarna i kokos och ställ kallt.
Fyllning: Hacka och smält chokladen. Låt den svalna. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Krama ur och låt dem smälta i det heta kaffet. Låt svalna något.
Vispa färskosten med elvisp eller i matberedare. Rör i den smälta chokladen. Tillsätt florsocker och grädde. Vispa till en fast kräm. Rör i kaffet med gelatinet. Rör tills allt blandats. Häll fyllningen ovanpå botten. Låt stå i klen i minst 5 timmar, gärna över natten.
Garnering: Låt grädden bara precis koka upp. Hacka och tillsätt chokladen. Rör om tills den smält. Rör i smöret. Låt svalna tills konsistensen är tjock och spritsbar. Spritsa chokladen ovanpå cheesecakens kanter det får gärna rinna ner lite, och placera chokladbollarna ovanpå.
Visningar: 204
Inlagt 2022-06-16 18:15:14






30 min