Receptbeskrivning

Chokladbollscheesecake!

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Chokladbollscheesecake ca 10 bitar

Chokladbollsbotten
150g smör
1,5dl socker
4dl havregryn
1dl kokosflingor + 1dl till garnering
2tsk vaniljsocker
4msk kakao
2,5msk kallt starkt kaffe

Fyllning
200g mörk choklad
2st gelatinblad
2msk starkt hett kaffe
400g rumstempererad färskost
3/4dl florsocker
2dl vispgrädde

Garnering
2msk vispgrädde
75g mörk choklad
0,5msk smör, rumstempererat

Chokladbollssmet: Mixa samman alla ingredienserna till en jämn smet. Tryck ut ca hälften av smeeten i en form. (ca 18 cm i diam) med löstagbar botten, klädd med bakplåtspapper.
Ställ in i kylen.
Forma resten av smeten till ca 12 minichokladbolllar. Rulla bollarna i kokos och ställ kallt.

Fyllning: Hacka och smält chokladen. Låt den svalna. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Krama ur och låt dem smälta i det heta kaffet. Låt svalna något.
Vispa färskosten med elvisp eller i matberedare. Rör i den smälta chokladen. Tillsätt florsocker och grädde. Vispa till en fast kräm. Rör i kaffet med gelatinet. Rör tills allt blandats. Häll fyllningen ovanpå botten. Låt stå i klen i minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnering: Låt grädden bara precis koka upp. Hacka och tillsätt chokladen. Rör om tills den smält. Rör i smöret. Låt svalna tills konsistensen är tjock och spritsbar. Spritsa chokladen ovanpå cheesecakens kanter det får gärna rinna ner lite, och placera chokladbollarna ovanpå.

Visningar: 204
Inlagt 2022-06-16 18:15:14