Receptbeskrivning

Heta honungskycklingspett med sesamsås

Ingredienser för
Spett
700 g kycklingfilé
3 msk japansk soja
2.5 tsk gochujang
1.5 msk flytande honung
2 st vitlöksklyftor rivna
Sesamsås
1.5 dl majonnäs
1 msk japansk soja
1.5 msk sesamolja
1 tsk äppelcidervinäger
4 msk sesamfrön rostade
Dressing
3 msk japansk soja
2 msk rapsolja
1.5 msk äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
1 st vitlöksklyfta riven
1 st cosmopolitansallad i bitar
1 st gurka i bitar
3 st tomater i bitar
1 st grönt äpple tunna klyftor
2 st salladslökar tunna skivor
salt & peppar
Till servering
Ris eller bröd


  50 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Blanda ihop allt till spetten förutom kycklingen till en marinad.

2. Skär kycklingen i munsstora bitar och lägg i marinaden. Låt stå och dra i minst 20 minuter, gärna över natten i kylen.

3. Trä kycklingen på spett (blötlagda om de är av trä). Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grilla i övre delen av ugnen, ca 5-10 minuter. Eller lägg spetten på grillen.

5. Blanda ihop allt till sesamsåsen. Ställ åt sidan.

6. Blanda ihop allt till dressingen och ställ åt sidan.

7. Lägg alla uppskurna grönsaker och äpple i en salladsskål. Ringla dressingen över salladen.

8. Servera de heta kycklingspetten med den krämiga såsen och fräscha salladen. Om man vill är det gott med nykokt ris eller en bit gott bröd till.

Visningar: 189
Inlagt 2022-07-16 17:50:58