Receptbeskrivning

Pasta carbonara

Ingredienser för
400 g pasta
200 g griskind eller pancetta
120 g pecorinioost riven
2 st ägg
4 st äggulor
svartpeppar


  20 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Barnfavorit!
Beskrivning
1. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten på spisen.

2. Skär bort ev svål på fläsket. Skär fläsket i mindre bitar.

3. Riv pecorinon. Vispa ihop ägg och äggulor. Blanda ner osten. Vispa fluffigt.

4. Stek fläsket krispigt i en stekpanna utan fett. Tillsätt nymalen svartpeppar.

5. Tillsätt lite av stekfettet som bildats i pannan i ägg- och ostblandningen.

6. Koka pastan al dente, häll av pastan men spara lite av pastavattnet, ca 3 dl.

7. Blanda ihop pastan med fläsk samt ägg- och ostblandningen. Späd med pastavattnet till en krämig konsistens.

8. Toppa med nymalen svartpeppar vid servering.

Visningar: 227
Inlagt 2022-07-16 17:58:04