Receptbeskrivning

Stekt lax med färskpotatissallad och cashewnötsdressing

Ingredienser för
600 g lax
2 msk olivolja
800 g färskpotatis
200 g sparris
100 g haricots verts
100 g sockerärtor
10 st rädisor skivade
salt och peppar
Dressing
2 dl cashewnötter rostade
1 st vitlöksklyfta liten
1 msk honung
citronsaft en skvätt
vatten
salt och peppar
Garnering
persilja finhackad


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Barnfavorit!
Beskrivning
Gör dressingen genom att mixa cashewnötter, vitlök, honung och citron slät i en mixer eller med mixerstav. Tillsätt lite vatten åt gången för önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Skrubba potatisen och koka mjuka i lättsaltat vatten. Skär sparrisen i bitar. Koka sparris, haricots verts och sockerärtor i saltat vatten i några minuter, sila av vattnet och blanda med potatisen. Ringla över lite olivolja och smaka av med flingsalt och svartpeppar.

Stek laxen i olivolja på hög värme med skinnsidan nedåt i en stekpanna i några minuter, tills skinnet blir lite krispigt. Vänd och stek lite till. Garnera med persilja och servera med potatissalladen och dressingen.

Visningar: 172
Inlagt 2022-07-18 19:00:44