Receptbeskrivning
Hallonkaka/Jordgubbskaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Hallonkaka/Jordgubbskaka 10-12 bitar
3st ägg
2,5dl socker
2,5dl gräddfil
1dl rapsolja
1tsk vaniljsocker
4,5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
500g hallon (eller jordgubbar)
Sätt ugnen på 175C.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i gräddfil, olja och vaniljsocker.
Blanda mjöl och bakpulver, och vänd ner i smeten.
Om du använder jordgubbar, skölj och dela dem i mindre bitar.
Häll hälften av smeten i en form på 22cm i diameter, lägg i hälften av bären i formen, och häll sen på resten av smeten.
Lägg på de sista bären.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40min.
LÃ¥t kakan vila i formen ca 10min.
3st ägg
2,5dl socker
2,5dl gräddfil
1dl rapsolja
1tsk vaniljsocker
4,5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
500g hallon (eller jordgubbar)
Sätt ugnen på 175C.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i gräddfil, olja och vaniljsocker.
Blanda mjöl och bakpulver, och vänd ner i smeten.
Om du använder jordgubbar, skölj och dela dem i mindre bitar.
Häll hälften av smeten i en form på 22cm i diameter, lägg i hälften av bären i formen, och häll sen på resten av smeten.
Lägg på de sista bären.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40min.
LÃ¥t kakan vila i formen ca 10min.
Visningar: 244
Inlagt 2022-08-05 18:38:10






30 min