Receptbeskrivning

Hallonkaka/Jordgubbskaka

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Hallonkaka/Jordgubbskaka 10-12 bitar

3st ägg
2,5dl socker
2,5dl gräddfil
1dl rapsolja
1tsk vaniljsocker
4,5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
500g hallon (eller jordgubbar)

Sätt ugnen på 175C.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i gräddfil, olja och vaniljsocker.
Blanda mjöl och bakpulver, och vänd ner i smeten.
Om du använder jordgubbar, skölj och dela dem i mindre bitar.
Häll hälften av smeten i en form på 22cm i diameter, lägg i hälften av bären i formen, och häll sen på resten av smeten.
Lägg på de sista bären.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40min.
LÃ¥t kakan vila i formen ca 10min.

Visningar: 244
Inlagt 2022-08-05 18:38:10