Receptbeskrivning
Fröknäcke i micron
Ingredienser
för
Beskrivning
Fröknäcke i micron
Fröknäcke recept 1:
1/2dl (30 g) sesamfrö + linfrön/chia
ca1krm Lindroos pulversierat psyllium
2msk hett vatten
1 nypa salt
Topping: Vallmofrön, chiafrön eller andra fröer. Även gott att sprinkla lite havssalt och rosmarin ovanpå.
Fröknäcke recept 2:
1/2dl (30 g) sesamfrö + linfrön/chia
1msk kruskakli
2krm Lindroos pulversierat psyllium
45ml (3,5 msk) hett vatten
1–2 nypor salt
Topping: Vallmofrön, chiafrön eller andra fröer. Även gott att sprinkla lite havssalt och rosmarin ovanpå.
Blanda fröer, psyllium och salt.
Koka upp vatten och rör ihop allt ordentligt.
Lägg frösmeten på ett tillklippt bakplåtspapper, fukta händerna och platta ut med handen.
Forma brödet jämnt runt med fingrarna.
Mikra på full effekt i 3 minuter. (Med kruskakli 5-6 minuter)
Dra bort knäcket från bakplåtspappret och se så undersidan är hård och inte mjukt, ifall det är mjukt/blött lägg upponer i mikron och mikra lite
Fröknäcke recept 1:
1/2dl (30 g) sesamfrö + linfrön/chia
ca1krm Lindroos pulversierat psyllium
2msk hett vatten
1 nypa salt
Topping: Vallmofrön, chiafrön eller andra fröer. Även gott att sprinkla lite havssalt och rosmarin ovanpå.
Fröknäcke recept 2:
1/2dl (30 g) sesamfrö + linfrön/chia
1msk kruskakli
2krm Lindroos pulversierat psyllium
45ml (3,5 msk) hett vatten
1–2 nypor salt
Topping: Vallmofrön, chiafrön eller andra fröer. Även gott att sprinkla lite havssalt och rosmarin ovanpå.
Blanda fröer, psyllium och salt.
Koka upp vatten och rör ihop allt ordentligt.
Lägg frösmeten på ett tillklippt bakplåtspapper, fukta händerna och platta ut med handen.
Forma brödet jämnt runt med fingrarna.
Mikra på full effekt i 3 minuter. (Med kruskakli 5-6 minuter)
Dra bort knäcket från bakplåtspappret och se så undersidan är hård och inte mjukt, ifall det är mjukt/blött lägg upponer i mikron och mikra lite
Visningar: 245
Inlagt 2022-08-23 16:39:48






30 min.jpg)