Receptbeskrivning
Teriyakikyckling med tre frön
Ingredienser
för
Beskrivning
Teriyakikyckling med tre frön
4st kycklingfiléer
2msk olivolja
4msk soya
2st finhackade vitlöksklyftor
2, 5cm finriven ingefära
2msk sesamfrön
2msk solrosfrön
2msk pumpafrön
saft av två limefrukter (jag tycker knappt det behövs)
100g blandade färska örter,
1/2st litet huvud med isbergssallad
50g bön- eller alfalfagrodar
Rör ihop marinaden och lägg i de ansade kycklingfiléerna i en påse eller skål, låt stå i alla fall i 30 min.
Hetta upp en stekpanna och stek kycklingfiléerna mörkbruna och genomstekta ca8-10min på varje sida.
Ta upp dem och låt det vila.
Hetta upp resterande olja i pannan, lägg ner alla frön och stek tills de få lite lätt färg i ca 2-3 min. Häll ner resten av marinaden och soja.
Koka upp och ta av från värmen och rör ner limesaften.
Blanda örter, sallad och groddar och fördela det på fyra tallrikar, skär kycklingen tunt och lägg över den skivade kycklingen och skeda frödressingen över och servera genast.
4st kycklingfiléer
2msk olivolja
4msk soya
2st finhackade vitlöksklyftor
2, 5cm finriven ingefära
2msk sesamfrön
2msk solrosfrön
2msk pumpafrön
saft av två limefrukter (jag tycker knappt det behövs)
100g blandade färska örter,
1/2st litet huvud med isbergssallad
50g bön- eller alfalfagrodar
Rör ihop marinaden och lägg i de ansade kycklingfiléerna i en påse eller skål, låt stå i alla fall i 30 min.
Hetta upp en stekpanna och stek kycklingfiléerna mörkbruna och genomstekta ca8-10min på varje sida.
Ta upp dem och låt det vila.
Hetta upp resterande olja i pannan, lägg ner alla frön och stek tills de få lite lätt färg i ca 2-3 min. Häll ner resten av marinaden och soja.
Koka upp och ta av från värmen och rör ner limesaften.
Blanda örter, sallad och groddar och fördela det på fyra tallrikar, skär kycklingen tunt och lägg över den skivade kycklingen och skeda frödressingen över och servera genast.
Visningar: 103
Inlagt 2022-09-10 18:40:07






30 min