Receptbeskrivning

Krispig rabarberpaj med salt kolatäcke

Ingredienser för
350 g rabarber
2 msk socker
0.5 msk maizenamjöl ljus
Salt kolatäcke
150 g smör
0.5 dl sirap ljus
2 dl strösocker
0.5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 st havssalt nypa


  45 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Barnfavorit!
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.

Skölj och skiva rabarbern i mindre bitar. Blanda ner strösocker och maizena. I med rabarbern i en pajform.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt sirap, vispgrädde & strösocker.

Blanda ner vetemjöl, havregryn, bakpulver & havssaltet. Rör ihop till en jämn smet. Ta bort kastrullen från värmen.

Häll ut smeten jämt över rabarbern i pajformen och in i ugnen i ca 25-30 min. Den ska bli gyllenbrun.

Låt svalna något innan servering så blir kolatäcket mer knaprigt. Glöm inte att göra knäcketestet! (Knacka med en sked på pajen för att höra hur knaprig den är).

Servera med glass eller vaniljsås.

Visningar: 241
Inlagt 2022-09-30 15:12:18