Receptbeskrivning
Kycklinggratäng med pressad potatis
Ingredienser
för
800 g kycklingfilé delade på längden
65 g babyspenat
10 st körsbärstomater
1 dl purjolök finskuren
1.5 dl västerbottenost
2 msk pinjenötter
salt & peppar
3 dl vispgrädde
0.5 dl sweet chilisås
2 msk kycklingfond
1 dl creme fraiche
1 tsk timjan torkad
1 tsk oregano torkad
65 g babyspenat
10 st körsbärstomater
1 dl purjolök finskuren
1.5 dl västerbottenost
2 msk pinjenötter
salt & peppar
SÃ¥s
2 st vitlöksklyftor 3 dl vispgrädde
0.5 dl sweet chilisås
2 msk kycklingfond
1 dl creme fraiche
1 tsk timjan torkad
1 tsk oregano torkad
Till servering
potatis kokt och presadBeskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och koka potatisen.
3. Salta och peppra kycklingfiléerna på bägge sidor. Bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnsform.
4. Ansa, skölj och strimla purjolöken fint. Skär tomaterna i häften. Fördela purjo, spenat, tomater och pinjenötter över kycklingen.
5. Skala och finhacka löken. Fräs vitlöken mjuk i smör en stekpanna, den ska inte ta färg. Tillsätt sedan vispgrädde, sweet chilisås och kycklingfond. Låt koka ihop.
6. Tillsätt crème fraiche, timjan och oregano. Låt koka ihop och smaka upp med salt och nymalen svartpeppar.
7. Häll såsen över allt i formen och toppa med riven Västerbottensost.
8. Sätt in i ugnen ca 20 minuter tills den är varm rakt igenom och har gratinerats.
9. Häll av potatisen. Pressa genom en potatispress.
10. Vänd ihop sallad och tomater. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Toppa med smulad feta och valnötter. Salta och peppra.
11. Servera gratängen med pressad potatis och sallad.
2. Skala och koka potatisen.
3. Salta och peppra kycklingfiléerna på bägge sidor. Bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnsform.
4. Ansa, skölj och strimla purjolöken fint. Skär tomaterna i häften. Fördela purjo, spenat, tomater och pinjenötter över kycklingen.
5. Skala och finhacka löken. Fräs vitlöken mjuk i smör en stekpanna, den ska inte ta färg. Tillsätt sedan vispgrädde, sweet chilisås och kycklingfond. Låt koka ihop.
6. Tillsätt crème fraiche, timjan och oregano. Låt koka ihop och smaka upp med salt och nymalen svartpeppar.
7. Häll såsen över allt i formen och toppa med riven Västerbottensost.
8. Sätt in i ugnen ca 20 minuter tills den är varm rakt igenom och har gratinerats.
9. Häll av potatisen. Pressa genom en potatispress.
10. Vänd ihop sallad och tomater. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Toppa med smulad feta och valnötter. Salta och peppra.
11. Servera gratängen med pressad potatis och sallad.
Visningar: 270
Inlagt 2022-10-06 09:06:40

