Receptbeskrivning
Grönkålssoppa
Ingredienser
för
Beskrivning
Grönkålssopoa 6port.
4st schalottenlökar eller 1st gullök

4st vitlöksklyftor

2st paket (á 450 g) fryst spenat

2st grönsaksbuljongtärningar
 salt, vitpeppar, cayennepeppar

1l vatten

5dl grädde

250g färskost 

6st. kokta ägg

2 paket knaperstekt bacon
Finhacka lök och vitlök och fräs i lite smör.
Lägg ner spenaten och höj värmen något så att spenaten tinar.
Häll ner vatten och buljongtärningar och låt koka i ca 10 minuter.
Vispa ner grädde, färskost och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
Servera med de kokta äggen och det knaperstekta baconet, gärna ett gott surdegsbröd rostat stekpannan med olivolja och vitlök.
4st schalottenlökar eller 1st gullök

4st vitlöksklyftor

2st paket (á 450 g) fryst spenat

2st grönsaksbuljongtärningar
 salt, vitpeppar, cayennepeppar

1l vatten

5dl grädde

250g färskost 

6st. kokta ägg

2 paket knaperstekt bacon
Finhacka lök och vitlök och fräs i lite smör.
Lägg ner spenaten och höj värmen något så att spenaten tinar.
Häll ner vatten och buljongtärningar och låt koka i ca 10 minuter.
Vispa ner grädde, färskost och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
Servera med de kokta äggen och det knaperstekta baconet, gärna ett gott surdegsbröd rostat stekpannan med olivolja och vitlök.
Visningar: 120
Inlagt 2022-10-07 17:12:30






30 min