Receptbeskrivning
Chokladkaka med zucchini!
Ingredienser
för
Beskrivning
Chokladkaka med Zucchini 12 bitar
Kakan:
2st ägg
2dl solrosolja eller rapsolja
3dl socker
5dl riven zucchini (1-2st)
3dl vetemjöl
1dl kakao
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
0,5tsk bikarbonat
Fudgekräm:
2dl vispgrädde
1dl socker
1dl ljus sirap
100g mörk choklad - grovhackad
100g smör, rumsvarmt
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 20 x 30 cm.
Vispa ägg, olja och strösocker vitt och pösigt. Rör ner zucchinin.
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till smeten. Blanda ihop till en jämn smet och häll den i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Kakan är färdig när den släpper från kanten. Känn med en provsticka att den är färdiggräddad. Låt kakan svalna något i formen.
Fudgekräm: Värm upp vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull. Tillsätt chokladen och rör om tills den har smält. Låt såsen sjuda i ca 15 min tills den tjocknat.
Ta av kastrullen från värmen och tillsätt smöret i klickar. Rör om tills såsen är slät och glansig. Låt den svalna och låt den sedan stå i kylskåp tills den får en bredbar konsistens. Rör om då och då.
Bred ut krämen över kakan och ställ den i kylskåp. Kakan blir lättare att skära om fudgen får stelna lite.
Kakan:
2st ägg
2dl solrosolja eller rapsolja
3dl socker
5dl riven zucchini (1-2st)
3dl vetemjöl
1dl kakao
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
0,5tsk bikarbonat
Fudgekräm:
2dl vispgrädde
1dl socker
1dl ljus sirap
100g mörk choklad - grovhackad
100g smör, rumsvarmt
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 20 x 30 cm.
Vispa ägg, olja och strösocker vitt och pösigt. Rör ner zucchinin.
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till smeten. Blanda ihop till en jämn smet och häll den i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Kakan är färdig när den släpper från kanten. Känn med en provsticka att den är färdiggräddad. Låt kakan svalna något i formen.
Fudgekräm: Värm upp vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull. Tillsätt chokladen och rör om tills den har smält. Låt såsen sjuda i ca 15 min tills den tjocknat.
Ta av kastrullen från värmen och tillsätt smöret i klickar. Rör om tills såsen är slät och glansig. Låt den svalna och låt den sedan stå i kylskåp tills den får en bredbar konsistens. Rör om då och då.
Bred ut krämen över kakan och ställ den i kylskåp. Kakan blir lättare att skära om fudgen får stelna lite.
Visningar: 129
Inlagt 2022-10-12 17:24:24






30 min