Receptbeskrivning
Krämig linsgryta med curry och kokosmjölk
Ingredienser
för
Beskrivning
Krämig linsgryta med curry o kokosmjölk
0,5st purjolök
2st morötter
1 bit ingefära [ca 40 g]
2 klyftor vitlök
2 msk gul curry, mild torr
rapsolja att steka i (eller kokosolja)
2 dl röda linser, torkade
0,5 l grönsaksbuljong
1 förp kokosmjölk [400 ml]
70 g bladspenat
1 dl rostade jordnötter, hackade
1 kruka koriander
2 förp naanbröd (à 260 g)
kokt basmatiris, till servering
Skala och strimla moroten. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
Fräs allt samt curry i rapsolja eller kokosolja tills löken är mjuk. Tillsätt därefter röda linser och spenat och låt det fräsa med en kort stund.
Häll på buljong och kokosmjölk, krydda med salt och peppar. Koka på svag värme utan lock tills linserna är mjuka. Rör om då och då under tiden.
Tillaga naanbröden enligt anvisning på förpackningen.Toppa linsgrytan med hackade jordnötter och koriander. Servera grytan med bröden och ev kokt basmatiris
0,5st purjolök
2st morötter
1 bit ingefära [ca 40 g]
2 klyftor vitlök
2 msk gul curry, mild torr
rapsolja att steka i (eller kokosolja)
2 dl röda linser, torkade
0,5 l grönsaksbuljong
1 förp kokosmjölk [400 ml]
70 g bladspenat
1 dl rostade jordnötter, hackade
1 kruka koriander
2 förp naanbröd (à 260 g)
kokt basmatiris, till servering
Skala och strimla moroten. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
Fräs allt samt curry i rapsolja eller kokosolja tills löken är mjuk. Tillsätt därefter röda linser och spenat och låt det fräsa med en kort stund.
Häll på buljong och kokosmjölk, krydda med salt och peppar. Koka på svag värme utan lock tills linserna är mjuka. Rör om då och då under tiden.
Tillaga naanbröden enligt anvisning på förpackningen.Toppa linsgrytan med hackade jordnötter och koriander. Servera grytan med bröden och ev kokt basmatiris
Visningar: 192
Inlagt 2022-10-23 12:08:25






30 min