Receptbeskrivning
Nattjästa luftiga frallor!
Ingredienser
för
Beskrivning
Nattjästa luftiga frallor 10-12st
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
1 msk honung
2 msk olja av valfri sort
2 tsk salt
12 dl dinkelmjöl (spara 1 dl till utbakning)
Dagen innan: Smula jästen i en väldigt rymlig bunke, vår deg växte ur sin bunke och jag fick hälla upp den till två mitt i jäsningen. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst upp sig.
Ha ner resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg.
Plasta in bunken och låt stå i kylskåpet över natten eller minst 8 timmar.
Nästa dag: Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
Stjälp upp degen på ett rikligt mjölat bord och dela degen i 10-12 bitar beroende på hur stora du vill ha dina frallor. Arbeta inte med degen för mycket utan hantera dem så varsamt du kan för att behålla alla jäsbubblor i degen.
Fördela frallorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Kasta in lite vatten under plåten i ugnen precis innan du stänger för en extra krispig yta på bröden.
Servera direkt och njut!
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
1 msk honung
2 msk olja av valfri sort
2 tsk salt
12 dl dinkelmjöl (spara 1 dl till utbakning)
Dagen innan: Smula jästen i en väldigt rymlig bunke, vår deg växte ur sin bunke och jag fick hälla upp den till två mitt i jäsningen. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst upp sig.
Ha ner resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg.
Plasta in bunken och låt stå i kylskåpet över natten eller minst 8 timmar.
Nästa dag: Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
Stjälp upp degen på ett rikligt mjölat bord och dela degen i 10-12 bitar beroende på hur stora du vill ha dina frallor. Arbeta inte med degen för mycket utan hantera dem så varsamt du kan för att behålla alla jäsbubblor i degen.
Fördela frallorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Kasta in lite vatten under plåten i ugnen precis innan du stänger för en extra krispig yta på bröden.
Servera direkt och njut!
Visningar: 117
Inlagt 2022-10-25 17:31:50






30 min