Receptbeskrivning

Svamprisotto med parmalindad kyckling

Ingredienser för
1 st knorr fond "du chef" kyckli
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
1 msk timjan
4 msk rapsolja
4 st kycklingfilé(er)
4 lufttorkad skinka
1 l vatten
2 st knorr fond "du chef" kyckli
2.5 dl risottoris t.ex. avorioris
2 st schalottenlök(ar) finhackade
2 msk milda flytande margarin
200 g svamp t.ex. kantareller
50 g parmesanost riven


  1 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Kycklingen: Sätt ugnen på 175 °C. Blanda kycklingfonden med vitlök, timjan och rapsolja. Mixa med stavmixer till en marinad. Pensla på kycklingfiléerna, rulla därefter in dem i lufttorkad skinka och lägg på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.2. Svamprisotton: Börja med att koka upp vattnet med en kapsel kycklingfond. Ställ kastrullen bredvid plattan med en slev så du kan ösa i riset. Mät upp riset och fräs lök och ris i 2 msk margarin utan att det får färg. Nu börjar du ösa lite buljong i taget i riset under omrörning, så att buljongen kokar in. Tillsätt hela tiden mer buljong allt eftersom buljongen kokar in i riset. Det tar ca 20 minuter tills riset är lagom kokt och du har en bra konsistens på din risotto.3. Fräs svampen i en stekpanna med 2 msk flytande margarin. Ta av riset från plattan och rör ner den stekta svampen samt den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Risotton är nu färdig att servera tillsammans med en fräsch sallad och kycklingen.Smaker till risotton: Sparrisrisotto – tillsätt 200 g grön sparris i mindre bitar som redan har blancherats. Saffransrisotto – tillsätt 1 påse saffran med riset och löken i början av receptet. Skaldjursrisotto – tillsätt 200–300 g skaldjur, t.ex. räkor och kräftstjärtar, precis i slutet tillsammans med den rivna parmesanosten. Örtrisotto – tillsätt hackade färska örter,blandade eller bara t.ex. dill.

Visningar: 663
Inlagt 2012-05-02 07:23:46