Receptbeskrivning
Risgrynsgröt i ugn
Ingredienser
för
5 dl grötris
10 dl vatten
5 tsk socker
1.5 tsk salt
2.5 st kanelstång
20 dl mjölk
10 dl vatten
5 tsk socker
1.5 tsk salt
2.5 st kanelstång
20 dl mjölk
Beskrivning
Sätt ugnen på 125°C.
Koka upp risgryn, vatten, socker, salt och kanelstång i en stor kastrull (som tål ugnsvärme) och låt sjuda i 10 minuter under lock, rör om då och då.
Låt mjölken koka upp i en annan kastrull och tillsätt den i riskastrullen. Sätt in riskastrullen i ugnen med lock ca 45 minuter.
Ta ut kastrullen och rör runt i gröten. Låt gröten stå och vila ca 10 minuter före servering.
Koka upp risgryn, vatten, socker, salt och kanelstång i en stor kastrull (som tål ugnsvärme) och låt sjuda i 10 minuter under lock, rör om då och då.
Låt mjölken koka upp i en annan kastrull och tillsätt den i riskastrullen. Sätt in riskastrullen i ugnen med lock ca 45 minuter.
Ta ut kastrullen och rör runt i gröten. Låt gröten stå och vila ca 10 minuter före servering.
Visningar: 135
Inlagt 2022-11-09 15:41:26






60 min.jpg)