Receptbeskrivning
Pappardelle pasta med krämig kantarellsås
Ingredienser
för
Beskrivning
Pappardelle pasta med krämig kantarellsås
150g kantareller
2st vitlöksklyftor
1st schalottenlök
1dl vitt vin, eller mer efter smak
3dl grädde
2msk soja
Persilja
Parmesan
2st portionerpasta
Stek svampen på hög värme i rapsolja cirka 5 minuter. Salta och gå i med den hackade löken och vitlöken, fräs 1 minut.
Häll i vinet och grädden, salta och tillsätt soja och peppar. Sänk värmen till medium och låt koka minst 5 minuter, helst 10.
Om svampsåsen upplevs vattnig så låt den koka lite, är den för stark så spä ut med lite mer grädde eller någon skvätt vatten.
Koka pasta och blanda ihop allt. Strö på hackad persilja och riven parmesan, servera!
150g kantareller
2st vitlöksklyftor
1st schalottenlök
1dl vitt vin, eller mer efter smak
3dl grädde
2msk soja
Persilja
Parmesan
2st portionerpasta
Stek svampen på hög värme i rapsolja cirka 5 minuter. Salta och gå i med den hackade löken och vitlöken, fräs 1 minut.
Häll i vinet och grädden, salta och tillsätt soja och peppar. Sänk värmen till medium och låt koka minst 5 minuter, helst 10.
Om svampsåsen upplevs vattnig så låt den koka lite, är den för stark så spä ut med lite mer grädde eller någon skvätt vatten.
Koka pasta och blanda ihop allt. Strö på hackad persilja och riven parmesan, servera!
Visningar: 204
Inlagt 2022-11-09 17:58:26






30 min