Receptbeskrivning

Fläskfilé i krämig dragon- och senapssås

Ingredienser för
700 g fläskfilé
smör
olja
salt & peppar
Rotfrukter
600 g potatis
2 st morötter
1 st rödlök
2 st palsternackor
3 msk matolja
5 st vitlöksklyftor
salt & peppar
SÃ¥s
3 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1.5 tsk dragon torkad
1 tsk honung
citronsaft en droppe
salt & peppar


  45 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär potatis och lök i klyftor, palsternacka och morot i långa, knubbiga stavar. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan på kniven. Lägg alla rotfrukterna i en baklåtsklädd långpanna, ringla över oljan samt salta och peppra.

3. Baka i ugnen i 35 minuter.

4. Putsa fläskfilén och skär i ca 2,5 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn snabbt i olja och smör. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.

5. Vispa ur pannan med grädde och kalvfond. Tillsätt dragon och dijonsenap och låt koka ihop under några minuter. Smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar.

6. Lägg tillbaka fläskfilén och ev köttsaft i pannan och låt koka med i ca 3 minuter.

7. Servera fläskfilén i sin sås och servera med de rostade rotfrukterna.

Visningar: 293
Inlagt 2022-11-10 10:26:11