Receptbeskrivning
Saftiga fluffiga lussebullar
Ingredienser
för
Beskrivning
Saftiga fluffiga lussebullar 32 st
50g färsk jäst
4dl standardmjölk
2dl vispgrädde
1.5g saffran
1dl strösocker
1st ägg
1msk vaniljsocker
0.5tsk salt
150g smör, rumsvarmt
12-15dl vetemjöl (17dl 2024)
+ 1st ägg till pensling
Börja med att lösa jästen i mjölk och grädde, i en stor skål.
Mortla saffran tillsammans med 1 tsk strösocker. Häll sedan ner det i jästblandningen.
Tillsätt resterande ingredienser, lite mjöl i taget.
Arbeta ihop en smidig deg och stjälp sedan upp på mjölat bakbord.
Dela degen i 32 jämnstora delar.
Rulla ut varje deg till längder (ca. 2 cm i diam.) och forma sedan till lussebullar.
Lägg på en bakpapperklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 1-2 h.
Sätt ugnen på 225°C.
Pensla med ägg och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 7-9 minuter, tills bullarna fått en fin gyllene färg.
Låt svalna innan du lyfter dem från plåten.
Pensla gärna direkt när de kommer ut från ugnen oxå för extra glans och saftighet.
50g färsk jäst
4dl standardmjölk
2dl vispgrädde
1.5g saffran
1dl strösocker
1st ägg
1msk vaniljsocker
0.5tsk salt
150g smör, rumsvarmt
12-15dl vetemjöl (17dl 2024)
+ 1st ägg till pensling
Börja med att lösa jästen i mjölk och grädde, i en stor skål.
Mortla saffran tillsammans med 1 tsk strösocker. Häll sedan ner det i jästblandningen.
Tillsätt resterande ingredienser, lite mjöl i taget.
Arbeta ihop en smidig deg och stjälp sedan upp på mjölat bakbord.
Dela degen i 32 jämnstora delar.
Rulla ut varje deg till längder (ca. 2 cm i diam.) och forma sedan till lussebullar.
Lägg på en bakpapperklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 1-2 h.
Sätt ugnen på 225°C.
Pensla med ägg och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 7-9 minuter, tills bullarna fått en fin gyllene färg.
Låt svalna innan du lyfter dem från plåten.
Pensla gärna direkt när de kommer ut från ugnen oxå för extra glans och saftighet.
Visningar: 82
Inlagt 2022-11-23 18:25:01






30 min