Receptbeskrivning
Kyckling Parmigiana
Ingredienser
för
Beskrivning
Kyckling Parmigiana
4st kycklingfileer
2tsk kinesisk soya
1tsk salt
2krm peppar
3msk smör
125g mozarellaost
Tomatsås:
1st hackad gul lök
1msk smör
400g passerade tomater
1st pressad vitlöksklyfta
1tsk salt
2krm salt
1tsk torkad basilika
Fräst spenat:
450g fryst bladspenat
2msk smör
1tsk salt
2krm peppar
1st pressad vitlöksklyfta
Pensla fileerna med soja och bryn dem i stekpanna. Salta och peppra och lägg dem på ett ugnsfat. Sätt in dem i ugnen att bli genomstekta i 225°, ca 10 minuter. Skiva mozzarellan.
Fräs löken i en kastrull. Tillsätt tomaterna pressa över vitlök och koka såsen några minuter. Tillsätt salt, peppar och basilika.
Fräs spenaten i smör. Salta och peppra. Pressa ev. över vitlök.
Tag ut fatet med kyckling ur ugnen. Lägg fileerna på ett fat och häll stekskyn i tomatsåsen.
Lägg spenaten i botten av ugnsfatet som är varmt. Lägg på fileerna, lite tomatsås och toppa med en skiva mozzarella. Sätt in i ugnen igen 5 minuter så mozzarellan precis börjar smälta.
Servera kycklingen med resten av tomatsåsen, fräst spenat och gärna kokt hel dinkel, så kallat dinkelris.
4st kycklingfileer
2tsk kinesisk soya
1tsk salt
2krm peppar
3msk smör
125g mozarellaost
Tomatsås:
1st hackad gul lök
1msk smör
400g passerade tomater
1st pressad vitlöksklyfta
1tsk salt
2krm salt
1tsk torkad basilika
Fräst spenat:
450g fryst bladspenat
2msk smör
1tsk salt
2krm peppar
1st pressad vitlöksklyfta
Pensla fileerna med soja och bryn dem i stekpanna. Salta och peppra och lägg dem på ett ugnsfat. Sätt in dem i ugnen att bli genomstekta i 225°, ca 10 minuter. Skiva mozzarellan.
Fräs löken i en kastrull. Tillsätt tomaterna pressa över vitlök och koka såsen några minuter. Tillsätt salt, peppar och basilika.
Fräs spenaten i smör. Salta och peppra. Pressa ev. över vitlök.
Tag ut fatet med kyckling ur ugnen. Lägg fileerna på ett fat och häll stekskyn i tomatsåsen.
Lägg spenaten i botten av ugnsfatet som är varmt. Lägg på fileerna, lite tomatsås och toppa med en skiva mozzarella. Sätt in i ugnen igen 5 minuter så mozzarellan precis börjar smälta.
Servera kycklingen med resten av tomatsåsen, fräst spenat och gärna kokt hel dinkel, så kallat dinkelris.
Visningar: 56
Inlagt 2023-01-09 16:03:13






30 min