Receptbeskrivning

Kyckling Parmigiana

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kyckling Parmigiana

4st kycklingfileer
2tsk kinesisk soya
1tsk salt
2krm peppar
3msk smör
125g mozarellaost

Tomatsås:
1st hackad gul lök
1msk smör
400g passerade tomater
1st pressad vitlöksklyfta
1tsk salt
2krm salt
1tsk torkad basilika

Fräst spenat:
450g fryst bladspenat
2msk smör
1tsk salt
2krm peppar
1st pressad vitlöksklyfta

Pensla fileerna med soja och bryn dem i stekpanna. Salta och peppra och lägg dem på ett ugnsfat. Sätt in dem i ugnen att bli genomstekta i 225°, ca 10 minuter. Skiva mozzarellan.
Fräs löken i en kastrull. Tillsätt tomaterna pressa över vitlök och koka såsen några minuter. Tillsätt salt, peppar och basilika.
Fräs spenaten i smör. Salta och peppra. Pressa ev. över vitlök.
Tag ut fatet med kyckling ur ugnen. Lägg fileerna på ett fat och häll stekskyn i tomatsåsen.
Lägg spenaten i botten av ugnsfatet som är varmt. Lägg på fileerna, lite tomatsås och toppa med en skiva mozzarella. Sätt in i ugnen igen 5 minuter så mozzarellan precis börjar smälta.
Servera kycklingen med resten av tomatsåsen, fräst spenat och gärna kokt hel dinkel, så kallat dinkelris.

Visningar: 56
Inlagt 2023-01-09 16:03:13