Receptbeskrivning

Punjena paprika – köttfärsfylld paprika

Ingredienser för
500 g köttfärs
8 st röd paprika
2 st gul lök(ar)
1 dl ris
1 dl olivolja
4 st tomater, hackade
1 dill, hackad
salt och peppar


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Hacka löken och stek den i olivolja, den ska bli mjuk men inte få någon färg.2. Tillsätt ris och hackade tomater. Häll på 2 dl vatten och salta. Låt koka ca 20 minuter och tag från värmen. 3. Blanda ned färs, salt, peppar och hackad dill i riset. 4. Skär ett lock av paprikorna och ta ut kärnorna. Fyll paprikorna med färsen. 5. Placera paprikorna på en ugnsfast form. Baka i ugn, 175 grader i ca 30 minuter.

Visningar: 339
Inlagt 2012-05-02 07:23:30