Receptbeskrivning
Thaisallad med kyckling och jordnötsdressing
Ingredienser
för
Beskrivning
Thaisallad med kyckling och jordnötsdressing 4port
4st kycklingfileer
2msk korianderfrö malda
2tsk chilipulver
2msk paprikapulver
salt
olja att steka i
1 st romansalladshuvud
1 st gurka
1 st morot
1 st salladslök
Dressing
1 dl jordnötssmör
2-4 msk vatten
2st citroner, saften
2 msk soja
2 tsk sesamolja
2 msk risvinäger
salt
Mixa alla ingredienser till dressingen och ställ pt sidan. Använd vatten för att få önskad konsistens. Täck kycklingen med kryddorna och stek på hög värme i olja tills den fått fin färg på båda sidorna.
Ställ in i ugnen på 125 C tills innertemperaturen är 60-70C.
Låt vila lite innan du skär upp. Under tiden som kycklingen är i ugnen så hackar du upp sallad och lök, strimla gurka och morot med en skalare och lägg ihop all sallad.
Toppa med kyckling och en massa dressing, ev. lite chiliflakes.
4st kycklingfileer
2msk korianderfrö malda
2tsk chilipulver
2msk paprikapulver
salt
olja att steka i
1 st romansalladshuvud
1 st gurka
1 st morot
1 st salladslök
Dressing
1 dl jordnötssmör
2-4 msk vatten
2st citroner, saften
2 msk soja
2 tsk sesamolja
2 msk risvinäger
salt
Mixa alla ingredienser till dressingen och ställ pt sidan. Använd vatten för att få önskad konsistens. Täck kycklingen med kryddorna och stek på hög värme i olja tills den fått fin färg på båda sidorna.
Ställ in i ugnen på 125 C tills innertemperaturen är 60-70C.
Låt vila lite innan du skär upp. Under tiden som kycklingen är i ugnen så hackar du upp sallad och lök, strimla gurka och morot med en skalare och lägg ihop all sallad.
Toppa med kyckling och en massa dressing, ev. lite chiliflakes.
Visningar: 132
Inlagt 2023-01-20 14:09:17






30 min