Receptbeskrivning
Choklad- och jordnötsbräck
Ingredienser
för
Beskrivning
Choklad- och jordnötsbräck
100g choklad 70%
3msk jordnötssmör
0,5dl jordnötter, salta
1tsk saltlakritspulver eller espressokaffepulver
Bryt chokladen i bitar. Smält den i mikro 1–2 min. Ta ut och rör någon gång under tiden. Värm därefter jordnötssmöret ca 5 sekunder så att det får en lös och rinnig konsistens.
Häll ut chokladen på en skärbräda, gärna av marmor. Bred ut så den blir 2–3 mm tjock. Ringla över jordnötssmöret. Dra med en tandpetare så att det bildas ett fint mönster.
Strö över jordnötter och eventuellt lakrits eller kaffepulver. Ställ kallt att stelna. Skär i olika stora bitar. Låt bräcket gärna ligga kvar på den kalla ytan, det smälter ganska fort i värme.
100g choklad 70%
3msk jordnötssmör
0,5dl jordnötter, salta
1tsk saltlakritspulver eller espressokaffepulver
Bryt chokladen i bitar. Smält den i mikro 1–2 min. Ta ut och rör någon gång under tiden. Värm därefter jordnötssmöret ca 5 sekunder så att det får en lös och rinnig konsistens.
Häll ut chokladen på en skärbräda, gärna av marmor. Bred ut så den blir 2–3 mm tjock. Ringla över jordnötssmöret. Dra med en tandpetare så att det bildas ett fint mönster.
Strö över jordnötter och eventuellt lakrits eller kaffepulver. Ställ kallt att stelna. Skär i olika stora bitar. Låt bräcket gärna ligga kvar på den kalla ytan, det smälter ganska fort i värme.
Visningar: 161
Inlagt 2023-01-20 14:09:55






30 min