Receptbeskrivning
Kyckling i ugn med svamp och chorizo
Ingredienser
för
Beskrivning
Kyckling i ugn med svamp och chorizo 4port.
500 g kycklinglårfiléer
2 tsk paprikapulver
2 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
250 g svamp- t ex kantareller, champinjoner
100 g chorizokorv
1st schalottenlök
2st vitlöksklyftor
1msk smör
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
0,5 dl parmesanost - riven
Tillbehör:
ris - potatis eller havreris
sallad
Sätt ugnen på 225°. Blanda paprikapulver, timjan, salt och peppar. Lägg ut kycklingköttet på en skärbräda och krydda på båda sidor med kryddblandningen.
Vik ihop filéerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Sås: Rensa och skär svampen i mindre bitar. Ta bort eventuellt skinn på korven, skär den i bitar.
Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
Bryn kantareller och korv i smör ca 5 min. Tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa med 2–3 min.
Häll på grädde och vatten. Tillsätt senap och hälften av parmesanosten.
Sjud ca 5 min till såsliknande konsistens.
Ta formen ur ugnen och häll svampsåsen över kycklingen. Strö på resterande parmesanost. Tillaga ytterligare ca 30 min tills kycklingen är genomkokt.
500 g kycklinglårfiléer
2 tsk paprikapulver
2 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
250 g svamp- t ex kantareller, champinjoner
100 g chorizokorv
1st schalottenlök
2st vitlöksklyftor
1msk smör
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
0,5 dl parmesanost - riven
Tillbehör:
ris - potatis eller havreris
sallad
Sätt ugnen på 225°. Blanda paprikapulver, timjan, salt och peppar. Lägg ut kycklingköttet på en skärbräda och krydda på båda sidor med kryddblandningen.
Vik ihop filéerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Sås: Rensa och skär svampen i mindre bitar. Ta bort eventuellt skinn på korven, skär den i bitar.
Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
Bryn kantareller och korv i smör ca 5 min. Tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa med 2–3 min.
Häll på grädde och vatten. Tillsätt senap och hälften av parmesanosten.
Sjud ca 5 min till såsliknande konsistens.
Ta formen ur ugnen och häll svampsåsen över kycklingen. Strö på resterande parmesanost. Tillaga ytterligare ca 30 min tills kycklingen är genomkokt.
Visningar: 247
Inlagt 2023-03-05 16:15:05






30 min