Receptbeskrivning
Parmesanpotatis
Ingredienser
för
1 kg potatis
75 g smör
100 g parmesan riven
1 krm salt
peppar
75 g smör
100 g parmesan riven
1 krm salt
peppar
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisarna och skär dem mitt itu på längden.
2. Skär skåror i potatisen i ett rutmönster. Skårorna ska gå några millimeter ner i potatisen, men inte helt igenom.
3. Smält smöret i en kastrull och häll i en fjärdedel i en ugnsform med kanter. Strö över tre fjärdedelar av den rivna osten, salt och peppar. Blanda ihop till en tjock massa.
4. Lägg potatisarna i ugnsformen, över ostmassan, med snittsidan nedåt. Pensla potatisarna med det resterande smöret och toppa dem till sist med den resterande osten.
5. Tillaga potatisen i ugnen i cirka 30-40 minuter, eller tills potatisen fått fin färg och är färdig.
2. Skär skåror i potatisen i ett rutmönster. Skårorna ska gå några millimeter ner i potatisen, men inte helt igenom.
3. Smält smöret i en kastrull och häll i en fjärdedel i en ugnsform med kanter. Strö över tre fjärdedelar av den rivna osten, salt och peppar. Blanda ihop till en tjock massa.
4. Lägg potatisarna i ugnsformen, över ostmassan, med snittsidan nedåt. Pensla potatisarna med det resterande smöret och toppa dem till sist med den resterande osten.
5. Tillaga potatisen i ugnen i cirka 30-40 minuter, eller tills potatisen fått fin färg och är färdig.
Visningar: 235
Inlagt 2023-03-25 15:04:11






30 min