Receptbeskrivning
Dhal, indisk linsgryta
Ingredienser
för
Beskrivning
Ingredienser
4 portioner
1 lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk riven, färsk ingefära
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk koriander (malda korianderfrön)
1/2 tsk mald spiskummin
1 krm malen kanel
4 dl torra röda linser
500 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
salt
lime
Gör så här
Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök och morötterna och finhacka vitlöken. Riv ingefäran fint på ett rivjärn.
Fräs lök, morötter och vitlök i oljan i några minuter. Rör ned ingefära, koriander, spiskummin och kanel. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten. Låt det koka sakta under lock i 25 - 30 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och limejuice.
Till servering: Toppa grytan med färsk koriander och servera med ris och naanbröd.
4 portioner
1 lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk riven, färsk ingefära
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk koriander (malda korianderfrön)
1/2 tsk mald spiskummin
1 krm malen kanel
4 dl torra röda linser
500 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
salt
lime
Gör så här
Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök och morötterna och finhacka vitlöken. Riv ingefäran fint på ett rivjärn.
Fräs lök, morötter och vitlök i oljan i några minuter. Rör ned ingefära, koriander, spiskummin och kanel. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten. Låt det koka sakta under lock i 25 - 30 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och limejuice.
Till servering: Toppa grytan med färsk koriander och servera med ris och naanbröd.
Visningar: 115
Inlagt 2023-04-10 17:41:47

